Verdens beste svenskevitser

verdens_beste_svenske_vister

Utsolgt.

Skrevet av Torbjørn Greipsland, Genesis Forlag.

Utgivelse i anledning hundre års jubileet for unionsoppløsningen

Da jeg i 2005 leste gjennom mange brev om soldatenes lidelser i borgerkrigen, ble jeg så sterkt preget av dem at jeg tenkte som så: Enten få tak i Vival – eller skrive vitser. Jeg valgte det siste og det virket 100 pst.

Genesis Forlag utgav svenskevitsene i anledning hundre års jubileet for unionsoppløsningen. En måneds tid etter utgivelsen ringte jeg den svenske statsministerens kontor og spurte sekretæren om hun hadde sett noe til boken med verdens beste svenskevitser.

“Åja, sa hun, den blågule boken ligger på statsministerens skrivebord”.

Han hadde fått et eksemplar av sin norske kollega Kjell Magne Bondevik. Men hvilken vits statsminister Persson likte best, fikk jeg ikke greie på. Kanskje denne:Sveriges statsminister Goran Persson skulle besøke et alderhjem i en av forstadene til Stockholm. Der skulle han hilse både på de forholdsvis friske så vel som de som hadde problemer med å huske. Da han kom til noen av de sistnevnte, sa han til en eldre kvinne:-Hallo, vet du hjem jeg er?


-Nei, sa damen, men jeg er sikker på at en av pleierne kan fortelle deg det.