Lærer studenter å hjelpe andre

– Før stammet han så kraftig at kona måtte ta telefonen. Nå er han administrator for en sanger og ringer folk verden over.

Ivar og Ann Elisabeth Skjekkeland er begge fra Lyngdal i Vest-Agder. De er svært så typisk sørlandske av utseende og opptreden, men livet deres er blitt nokså forskjellig fra andre sørlendingers der de bor i en leilighet på turiststedet Kailua-Kona på vestkysten av øya Hawaii – med utsikt over Stillehavet.

De har kjent hverandre fra de var tenåringer. Etter giftermål flyttet de til Kristiansand, der Ann Elisabeth gikk på lærerskolen og Ivar begynte som læregutt på E-verket. Senere ble hun lærer i Kristiansand og Songdalen, mens hans jobb var å monterte i metervis med høyspentledninger.
Begge var aktivt med i menighetsarbeid i Oddernes. Ivar var mye engasjert i kor og band og reiste land og strand rundt som gitarist, ikke minst sammen med Tore Thomassen.

Åndelig fornyelse

I 1998-99 opplevde de en merkbar åndelig fornyelse. At Ivar ble kvitt stammeproblemene, takker han Gud for.

Han forteller at ingen riktig vet hvorfor noen stammer, men det har trolig med mangel på trygghetsfølelse å gjøre.

– Stammer man når man oppnår voksen alder, har man lett for å stamme resten av livet. Men jeg dro på et kortkurs for å lære å slutte å stamme. Det gikk så bra at jeg en helg kunne stå fram på torget i Stavanger og holde foredrag.

Til fulltidstjeneste

– At jeg praktisk talt ble kvitt stammingen, opplevde vi som Guds omsorg for oss, som en helbredelse, sier Ivar. Ann Elisabeth vet godt hvor ille det var før. Hun måtte ta telefonen når noen ringte.

Det de hadde opplevd, førte til at de dro til Grimerud gård i Stange på disipppeltreningsskolen til Ungdom i Oppdrag (UiO). Det bidro til at de skjønte at Gud ville ha dem inn i fulltidstjeneste i kristent arbeid.

Bokutdrag fra “Aloha – fra glemte nordmenn på Hawaii”.
Vennligst klikk her for å kjøpe e-boken:

Be the first to comment on "Lærer studenter å hjelpe andre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*