Fra Hawaii til Holt

Bildet viser Eric Toulon ved gravstedet til hans tippoldefar Knud Knudsen på Holt presetgård. Innskriften forteller at han var magistratpresident, det vil si borgersmester, i Kristiansand fra 1810 til 1852.

Det var vidunderlig å komme til Norge og se stedene der min oldefar vokste opp.

Til barna sine fortalte han om hvor stolt han var over hjemstedet Kristiansand, noe han også viste ved å ta sin kone og barna med på jordomseiling med besøk i Norge.

Det er Eric Toulon fra Hawaii som sier dette etter sitt første Norges besøk. Hans oldefar Valdemar Knudsen ble midt på 1850-tallet utnevnt av Hawaiis konge til høvding på øya Kauai.

Oldebarnet Eric syntes det var ekstra godt å se graven til Valdemars far, Knud Knudsen, som døde i 1852 i hjemmet til noen som var glad i ham, nemlig hans datter Octavia og svigersønnen Andreas Faye, i prestegården i Holt i Aust-Agder der Faye var en kjent prest og folkeminnesamler.

Eric møtte sin slektning Jan Faye Braadland, som har skrevet mye om sin oldefar Andreas Faye.

Bildet viser Eric Toulon ved gravstedet til hans tippoldefar Knud Knudsen på Holt presetgård. Innskriften forteller at han var magistratpresident, det vil si borgersmester, i Kristiansand fra 1810 til 1852.Be the first to comment on "Fra Hawaii til Holt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*